16. října 2015

Omamný pečený grep se skořicí a medem



Tento neobvyklý dezert mi ležel v hlavě už dlouho. Je jednoduchý, zato velmi efektivní. Grep je zasypaný skořicí a přelitý medem. A je prostě geniální! Hořkosladká chuť spolu s omamnou vůní vás dostane! Dost dobře si také dovedu představit upéct stejným způsobem pomeranč. Výsledek bude pochopitelně sladší.

POTŘEBUJEŠ:

1 grep
1 lžičku skořice
1 lžíci medu
(šlehačku)

POSTUP:

Grep rozřízneme napůl, Ne v místě kde byla stopka. To znamená, že po rozřezání vidíme rozpůlené jednotlivé měsíčky. Ty nožem oddělíme od sebe, aby se náplň dostala dovnitř a také, aby se nám lépe dezert konzumoval. Pozor! Nedokrajujte, ať neprotrhnete slupku a štáva nevyteče ven :).
Každou půlku zasypeme půl lžičkou skořice a zalijeme půl lžící medu. Dáme do remosky a pečeme 15 minut. Pokud nemáme remosku, můžeme péct v troubě na 190°C stejně dlouho.
Na závěr můžeme dozdobit šlehačkou. Zkusila jsem to s ní, ale příště ji vynechám. Tak nějak mi tam připadá navíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! :)