27. srpna 2015

Na černého Kozla jedině do Lokálu U Caipla!


Pouze tam jej totiž dostanete speciálně uvařeného. Méně sladkého, aby se skvěle snoubil se světlou Plzní v podobě piva řezaného a také, aby se potlačil přechod mezi degustací piva světlého a tmavého. Toto a další informace vám podá vyškolená obsluha, hned po tom, co vás usadí k jednomu z velkých stolů, přirozeně motivujících zákazníky k seznámení. Stůl pro dva v Lokále těžko pohledáte. Brzy po svém otevření mají navíc v hospodě plno a tak vám bude nabídnuto přisednout si k některému z obsazených stolů. Velmi milým způsobem se pak za vás obsluha zeptá sedících štamgastů, zda můžete využít jejich posledních prázdných židlí. Pokud takovému nepřímému seznamování dvakrát neholdujete, můžete postát s pivem v ruce venku.


Na stole se na vás usmějí veselé podtácky a originální konzumační lístek. Zapomeňte na suché postavení škopku na stůl. Tady při každé rundě uslyšíte z číšníkových úst „Na zdraví!“. Rozlučte se také s malým pivem a poručte si v Lokále Schnitta, čili menší pivo natočené do půllitrové sklenice. Nebudete se cítit jako srabi a budete vypadat jako odborníci. A abyste měli co zapíjet, můžete si z jídelního lístku vybrat z nabídky echt české kuchyně. Já zvolila hovězí párky s hořčicí a křenem s čerstvým pečivem a nemám co vytknout. Bylo to prostě vynikající. Příště rozhodně vyzkouším svoji oblíbenou pochoutku k pivu, hermelín. A taky třeba svíčkovou.


Prostory Lokálu jsou vzdušné, čisté a světlé. Dřevěné obložení s vyrytými výjevy, znázorňujícími brněnské symboly, jehož autorem je Rudolf Brančovský, dávají celému prostředí nezaměnitelný šmrnc. Co na tom, že si na nich utahuje třeba z brněnského orloje. Jak řekl pán od vedlejšího stolu, uhýbajíc mi kvůli fotce: „Tohle pochopí jen brňák!“ 


Na toaletách najdete originální retro koláž. Tady se prostě myslelo na všechno. 


Nečekejte ani konkurenční boje. Výčep Na Stojáka, sídlící o pár metrů dál, popřál přes facebookové stránky Lokálu U Caipla samé dobré zákazníky a hodně úspěchů. Nejen, že je to od kluků z Na Stojáka milé, ale mohou si to jistě i dovolit. Atmosféra Jakubského náměstí se otevřením Lokálu rozšiřuje i na ulici Kozí.


Lokál U Caipla najdete na ulici Kozí 115/3. Hospoda je nekuřácká, platit můžete hotově i kartou a klidně k tomu ještě využijte studentské či seniorské slevy na jejich speciální kartě. 


Tak NA ZDRAVÍ! A brzkou shledanou :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! :)