7. července 2013

SPOLEK


Kavárna Spolek, která se nachází v srdci města Brna, nedaleko od Hlavního nádraží, skýtá mimo příjemné alternativní atmosféry mnoho věcí, které vás nadchnou.

Poslední dobou často řeším se svými přáteli otázku, co si objednat místo piva, když člověk předem ví, že v podniku stráví pár hodin a přitom nechce při zpáteční cestě jet slalom. PS: víno má většinou stejné účinky :). A taky nechce pít celý večer po třetinkách minerálku za 30 ká. Přece jen, přiznejme si to upřímně. Jsme jedna z mála zemí, kde je pivo levnější než nealko. Myslím tím nealko, co by stálo za to. A je skutečně pivo jediná naše možnost? Já říkám (a Spolek taky) NE!








Domácí zázvorová limonáda s citronem
Spolek vám nabízí domácí limonády dle aktuální nabídky. Výborná alternativa nejen pro řidiče. 0,5 litru limče vás vyjde na 49 Kč. Další možností je džusový střik. Klasika, která se většinou na nápojových lístcích neobjevuje záměrně, protože většina konzumentů si žádá do půllitru půl na půl džus a vodovodu (tedy kohoutkovou), proto, aby ušetřili za vodu a džus vydržel déle. Sama vodovodu podporuji, ale čeho je moc..no znáte to. Ani voda z kohoutku přece není zadara. Ve Spolku dostanete do půllitru 0,2 rozlévaného nebo lahvového džusu (podle toho se pak odvíjí cena) a zbytek je třetinka Rájce. Střik s rozlévaným džusem vás vyjde na 39 Kč.

Pivaři nezoufají a jedno si dají. Třeba Rampušáka. Nabídka piva se mění.

Co se týče kávy, máte na výběr z různých možností přípravy, koření a dochucení. Vždy se ovšem jedná o kvalitní kávu Arabica.



Nevím jak vy, ale já vždy ocením nabídku snídaní. Tady si ji můžete vychutnat od 9 do 11 hodin. Kromě stálé nabídky jídla najdete v prostorách kavárny i tabuli s denním menu. Já jsem vyzkoušela kuřecí prsa s grilovanou zeleninou a opečenými brambory (109 Kč) a hlásím, že to bylo dobré.

Denní nabídka
Kuřecí prsa, zelenina, brambory


A kdybyste už nevěděli coby, můžete si půjčit knihu, denní tisk nebo společenskou hru.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

          SHRNUTÍ:

  • STRAVENKY -                                                                                                                    ANO
  • SNÍDANĚ -                                                                                                             ANO (9-11 h)
  • ALETRNATIVA K PIVU -                                                  ANO - domácí limonáda, džus střik
  • VAŘÍ -                                                                                                                    ANO (do 21 h)
  • KUŘÁKxNEKUŘÁK -                                                spodní patro nekuřácké, vrchní kuřácké
  • NAVÍC -                                                                      knihy, noviny, časopisy, společenské hry
  • OBSLUHA -                                                                                                                  v normálu

        MOJE HODNOCENÍ - 9 BODŮ Z 10. Spolek velmi doporučuji, k desítce mu ovšem schází větší ochota (usměvavost) obsluhy.

1 komentář:

  1. Tak tam budu muset někdy zajít. Díky za tip. Na dobrou kávu si docela potrpím a musím říct, doma si prostě nikdy neudělám tak dobrou, jako v kavárně. Nevím čím to je. Zrna mám podle mě dost kvalitní. Jediný rozdíl je, že v kavárnách mívají takové ty profi kávovary, to já bohužel doma nemám, no.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! :)